Hagyományaink

A címre vagy a képre kattintva megtekinthetők az aktuális képek.

"Iskolanyitogató"

Augusztus végén a nagycsoportos óvodásokat, akik szeptemberben kezdik meg az iskolát,  szüleikkel együtt vendégül látjuk iskolánkban. Az osztályban tanító pedagógusok változatos, játékos programokkal várják a kicsiket és szüleiket, akik betekintést nyerhetnek az iskolai élet mindennapjaiba. 

     

Évnyitó

Szeptember 2-án 8 órakor tanévnyitó ünnepéllyel indítjuk a tanévet. Az első és ötödik osztályosok versekkel köszöntik a megjelenteket. A nyolcadikosok  apró ajándékkal lepik meg a legkisebbeket.

   

Erdei iskola

Iskolánk alsós diákjai minden évben egy napot a Mecseki Erdészeti Rt. Mókus-Suli Természetismereti Központjában töltenek. Itt terepi programokkal lehetőséget kínálnak a gyerekeknek arra, hogy közelebb kerüljenek a természethez. Felsős tanulóink szeptemberben 3 napot töltenek Sikondán az iskolánk által kidolgozott Erdei iskolai program keretében. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a természetet apránként megtapasztalva maguk fedezhetik fel annak belső összefüggéseit, és kialakíthatnak egy új természetszemléletet, újfajta hozzáállást.

 

 

Emlékezés az aradi vértanúkra

A magyar nemzet gyásznapján, október 6-án az 5. osztályos tanulók iskolai műsor keretében emlékeznek meg az Aradon kivégzett 13 vértanúról.


 

Nemzeti ünnepünk - 1956-os forradalom és szabadságharc

Október hónap másik nagy nemzeti ünnepe október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, melyre a 6. osztályos tanulók készülnek ünnepi műsorral. A műsor zenei- és versbetétekkel kiegészítve eleveníti fel a forradalom eseményeit.

         

Nemzeti ünnep - 1848-as forradalom ünnepe

Már hagyomány, hogy iskolai és települési szinten a 3. és 4. osztály tanulók emlékeznek a szabadságharcra, és ennek szellemében verseket, énekeket, táncokat mutatnak be. Az idei tanévben az óvodások szép, magyar ruhába öltöztek, és egy rövid műsorral nyitották meg a rendezvényt.

        

Nyílt tanítási napok

Ősszel és tavasszal a szülők, nagyszülők lehetőséget kapnak, hogy személyesen is megtapasztalják, mi is történik a tanítási órák keretein belül. Az érdeklődők megfigyelhetik, milyen pedagógiai módszerekkel tanítunk, s hogyan épül fel egy gyakorló, rendszerező, ismétlő, új tananyagot feldolgozó óra.
Minden érdeklődőnek köszönjük a részvételt!

 

Mikulás

Minden évben négy Mikulás jelenik meg iskolánkban.  Hagyományaink szerint a felsős osztályokból 1-1 tanuló Télapónak öltözik, őt kísérik az ördögök. A testvérosztályok kölcsönösen saját készítésű ajándékkal kedveskednek egymásnak, majd a Télapó minden osztályban elmondja a sok jót, amit a gyerekekről hallott. A kicsik énekekkel, versekkel köszönik meg, hogy eljött hozzájuk a Mikulás.

         

 

 Adventi kézműves foglalkozás

Decemberben megrendezésre kerül a karácsonyi ünnepre való készülődés jegyében az adventi kézműves foglalkozás. Tanulóink megismerik az ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó szokásokat, a saját készítésű tárgyak elkészítése során átélik az ünnepi készülődés varázsát. Megtanulják, hogyan tegyék otthonukat szebbé, hogy a csillogó-villogó dekoráció helyett természetes anyagokból is lehet mutatós kompozíciókat készíteni.

       

Karácsonyi műsor és ajándékozás

Az év utolsó tanítási napján közös karácsonyi ünnepséget tartunk, melyre verssel, színdarabbal, énekkel készülnek diákjaink. Ezt követi a nagy izgalommal várt karácsonyi ajándékozás, ezzel is készülve lélekben a közelgő családi karácsonyra.

        

 

Farsang

A hagyományos, nagy érdeklődésre számot tartó farsangi bálunkat péntek délután szoktuk megtartani. A bál délután kettő órakor kezdődik a jelmezesek felvonulásával. A farsangi bálra ötletes, jópofa jelmezekkel készülnek a gyerekek. A felvonuláson szép számmal részt vesznek az egyéni és csoportos versenyzők is, ahol a legjobbakat díjazzuk. A délután további részében büfé, zene, tánc és tombola várja a gyerekeket. A tombolahúzáson sok értékes és hasznos nyeremény talál gazdára. A bál teljes bevételét a gyermekek iskolai programjainak támogatására fordítjuk.

      

Úszásoktatás 

A 3-4. és az 5-6. osztályosok testnevelés óra keretén belül 18 órában ingyenes úszásoktatásban részesülnek a Pécsi Úszóiskolában. A vízhez szoktatást követően a mellúszás alapjait sajátítják el.

   

Anyák napja

 Május első vasárnapján van anyák napja. Az alsó tagozatos gyerekek műsorral  és ajándékkal kedveskednek az édesanyáknak.

 

 

        

 


 

 

Gyermeknap

Hagyományunk évenként a május végi egész napos sportnap, melyet a gyermeknappal kötünk össze, ilyenkor változatos programokat szervezünk. Ezen a napon összejön a falu apraja, nagyja és közösen játszunk, szórakozunk egész nap. 

        

Év végi kirándulások

   

2016/2017-es tanév 

Tanévzáró

Az ünnepségen a Himnuszt követően a 4. osztályos tanulók szavalnak. Ezután iskolánk igazgatója és igazgatóhelyettese értékeli az eltelt tanév legfontosabb történéseit, majd a kimagasló tanulmányi eredményt elért, közösségi munkában, sportban kiemelkedő tanulóknak könyvjutalmat adnak át.

Ballagás

A ballagási ünnepségen megjelent vendégeket Fuchs Károlyné igazgató köszönti, rövid búcsúztatójában elköszön a végzős diákoktól, majd az iskolát támogató szülők munkájuk elismeréséül egy-egy szál virágot kapnak. A 7. osztályosok búcsúbeszéde után a ballagó nyolcadikosok búcsúműsorszámmal köszönnek el iskolájuktól.

 

 

2016/2017-es tanév 

 

"Vuk nyomában" 2017. július 3. - 2017. július 7. 35 tanuló

"Játékok és hagyományok" 2017. július 10. - 2017. július 14. 25 tanuló 

"Hurrá nyaralunk" 2017. július 16. - 2017. július 21. FONYÓDLIGET 20 tanuló (4,. osztály)

 

 "Mátyás király régen és ma" 2017. július 31. - 2017. augusztus 4. 21 tanuló  

 

"Sokszínű Baranya" 2017. augusztus 7. -2017. augusztus 11. 23 tanuló

 

2016. július  Zánka

2015. augusztus Fonyódliget 

  

2014. július Balatonberény

 

2014. július Zánka